Transport management is vak

Ieder jaar horen we weer hoeveel schade transportbedrijven hebben geleden door files, stakingen of versperde wegen en grenzen. Het vervoer over de weg kent vele disciplines en het managen van vervoer is niet meer weg te denken bij professionele bedrijven.

Tijd is geld; hoeveel geld?

Uw transportbedrijf is succesvol en u heeft dagelijks vele transporten op de weg. In Nederland maar ook internationaal. In onze moderne consumptiewereld wordt de vraag naar snel en accuraat leveren steeds groter. Maar dan moet u wel heel veel aandacht besteden aan uw transportbeheersing. Dat gaat veel verder dan alleen een vrachtwagen laden en op pad sturen. De klant verwacht een compleet pakket van diensten en alle informatie die helpt de levering te kunnen volgen helpen u daarbij. Transportbedrijven kunnen niet zonder transport management software.  

Waaruit bestaat een TMS

Een transport management systeem bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint meestal met de acquisitie van de zending en het bepalen van de bijbehorende vervoersmogelijkheden. Dat gebeurt vaak online. Vervolgens start het inplannen van een rit, het berekenen van de ideale route (vaak in combinatie met meerdere opdrachten) en het inschatten van vertrek- en aankomsttijden. Tijdens de vracht wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Track & Trace mogelijkheden om de zending te monitoren en de klant inzicht te geven waar het pakket zich bevindt. En tot slot biedt transport management softwarenog onderdelen als factureren en administreren. De software is vaak modulair opgebouwd zodat u zelf kunt bepalen welke onderdelen u nodig heeft om uw bedrijf zo goed mogelijk de sturen en uw klanten te kunnen bedienen.