Toepassingen van een achteruitrijcamera

Het is een grote meerwaarde voor je veiligheid in het verkeer als je je met een voertuig op de openbare weg begeeft: een achteruitrij camera. Ze geven je een uitstekend zicht op wat er achter de wagen gebeurt, zorgen voor een zicht op de dode hoeken van het voertuig en zijn een hulp bij het parkeren en invoegen. Dat is een goede hulp voor personenwagens, maar vooral voor grotere voertuigen of bij aanhangers of trailers aan de wagen zijn ze essentieel om een betere veiligheid in het verkeer te kunnen bieden. Inhalen, invoegen, achteruit rijden en parkeren zijn geen makkelijke opgaves wanneer je rijdt met een aanhanger achter je auto of in een groot voertuig, maar een achteruitrij camera maakt deze handelingen wat makkelijker.

Er zijn veel verschillende voertuigen en toepassingen die aanpassingen vragen om de beste achteruitrijcameravoor het specifieke voertuig te hebben.
Zo zijn er draadloze systemenen van achteruitrijcameras beschikbaar voor wanneer je een caravan of trailer achter je wagen zet. Door de draadloze systemen kan je de camera los monteren achteraan de caravan of trailer. Via een lcd scherm in de wagen heb je ook dan een goed beeld van wat er achter de aanhanger gebeurt. De systemen zijn zo goed als storingvrij dus het signaal blijft gegarandeerd. Een andere toepassing van achteruitrijcameras is voor professionele voertuigen zoals bijvoorbeeld een bakwagen of vrachtwagen, landbouwvoertuigen of voertuigen voor grondverzet. Voor deze voertuigen liggen de eisen voor de camera en monitor nog iets hoger. Daarom zijn de monitoren getest op mechanische vibraties tot wel 10G en zijn de camera systemen bruikbaar op zowel 12 als 14 Volt. De camera’s zijn verder volledig waterdicht, worden automatisch verwarmd indien dat nodig is en zijn ingesteld voor nachtzicht. Zo blijven de camera’s een perfecte ondersteuning in eender welke omstandigheden de voertuigen moeten rijden.