Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Een nieuwe auto kopen is altijd een leuke gebeurtenis, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten. Je kent het gezegde vast wel: goedkoop is duurkoop, dus weet waar je op moet letten als je wilt beginnen met een tweedehands auto te kopen. Lees deze tekst goed door, wie weet zitten er een aantal goede tips voor je tussen.

Budget voor een tweedehands auto

Als je voor jezelf al een bepaald budget hebt zorg dat je deze niet overschrijd, zodra je gaat onderhandelen sta je sterker in de schoenen met deze gedachte in je hoofd. Daarbij zijn auto's in en rondom de Randstad vaak wat goedkoper, er is meer concurrentie hier. Dus verbreed je zoektocht, en ga niet alleen lokaal. Je kan flink wat besparen door misschien iets verder te rijden. Als je de tweedehands auto koopt van een particulier, zou de persoon in kwestie de auto vaak snel moeten verkopen. Hierdoor kun jij beter onderhandelen.

Waar let je op bij een tweedehands auto?

Als eerste is het maken van een proefrit erg belangrijk, probeer ook van alles uit, binnen- en buiten de bebouwde kom, snelweg, stenen, en ook flink remmen. Gaat dit helemaal goed? dat is prima, maar gebeuren er dingen die je niet vertrouwd? Ga dan voor een aankoopkeuring. Check ook even het profiel van de banden, of deze niet te laag zijn. De banden wil je niet snel vervangen, want dit is een dure uitgave die je niet meteen op je dak wilt hebben. Kijk ook even naar de kilometerstand een tweedehandsauto met een hoge kilometerstand heeft vaak wat meer gebreken omdat die ook heel veel heeft gereden. Vocht in de auto is niet altijd zichtbaar, bekijk daarom altijd even het laagste punt van de auto, bij de vloermatjes bijvoorbeeld. Let goed op voordat je een tweedehands auto koopt, maar als je alles hebt gecheckt kun je ook een auto kopen die nog heel lang meegaat.

Geen gedoe bij het kopen van een tweedehands auto?

Vind je dit allemaal te veel werk maar wil je toch graag een goede tweedehands auto kopen? Kijk dan eens op de website van Bynco. Met hun hele nieuwe manier van tweedehands auto’s verkopen ga je nooit de mist in en heb je binnen enkele minuten de auto die jij zoekt gevonden!