Lederen bank verven

Heb je online of in een kringloopwinkel de perfecte tweedehands bank zien staan, maar ziet het leer er niet meer zo mooi uit? Dat hoeft geen reden te zijn om de bank niet te kopen. Met een beetje verf kun je jouw leren bank er weer als nieuw uit laten zien! Op deze manier kost het je ook nog eens een stuk minder geld dan wanneer je in de winkel een nieuwe bank koopt. Gemiddeld ben je rond de tweehonderd euro per zitplaats kwijt wanneer je je bank verft.

 

Het verven van een leren bank is niet geheel zonder risico. Het kan natuurlijk altijd misgaan. Wanneer je de leerverf niet goed aanbrengt kan het zijn dat de verf af gaat bladderen. Ook kan het zo zijn dat de verf af gaat bladderen wanneer je de verf wel juist hebt aangebracht. Dit komt doordat het leder mogelijk te veel vet heeft opgenomen. Zelfs de besten kunnen dit niet voorkomen.

 

Het is goed te doen om zelf je lederen bank opnieuw te verven. Je kun kiezen tussen echte lederverf of een product wat hierop lijkt, denk bijvoorbeeld aan aquacolor. Met Aquacolor kun je de bank niet van kleur doen veranderen. Wel kun je hiermee de bestaande kleur herstellen. Wanneer je je bank een andere kleur wilt verven, is het handig om leerverf van goede kwaliteit aan te schaffen. Dit is bijvoorbeeld Angelus leerverf. Deze verf kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken als je de bestaande kleur wilt herstellen.

 

De verf kun je op verschillende manieren op het bankstel aanbrengen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het leer te behandelen met een spuit. Hiernaast zijn er nog talloze andere mogelijkheden voor het aanbrengen van leerverf. Het is aan te raden om de eerste laag aan te brengen met een synthetische spons. Let hierbij goed op dat je de verf niet te dik aanbrengt. Het aanbrengen van twee dunne laagjes geeft een mooier resultaat dan het aanbrengen van een dikke laag.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.