Breng je oude auto tijdig naar de sloop!

Met mijn Opel Corsa heb, ik achteraf gezien, te lang doorgereden, ik had hem eerder moeten verkopen. Toen het daarvoor ‘te laat’ bleek had ik hem eigenlijk naar de sloop moeten brengen.

Continu een oude auto laten repareren kost bergen geld

De ellende begon met de Corsa toen hij ongeveer 7 jaar was; continu verscheen er een oranje lampje in het dashboard, vooral bij warme temperaturen. Er leek toen nog niets mis te zijn (dacht ik), maar een maand later begon mijn auto schokkend te rijden. Een elektronica fout. Reparatie kosten – alles bij elkaar – zo’n € 800,=.

Dit herhaalde zich nadien nog enkele malen in de jaren daaropvolgend. In die tussenliggende periode heb ik ook nog 2 schadegevallen gehad met de Opel Corsa, waardoor het een echte familie Flodder auto werd om te zien. Een onverkoopbare rammelbak. Het jarenlang vervoeren van een harige hond had het interieur ook weinig goeds gedaan.

Hondenhaar tegengaan

 

Het was genant om  mensen hierin te vervoeren. Hondenhaar is nauwelijks nog écht te verwijderen uit een auto-interieur. Tip: vervoer, indien mogelijk, je hond in de achterbak. Ik bleef dus maar doorrijden in mijn Opel. Daarnaast was ik eigenlijk ook gehecht geraakt aan mijn auto, omdat ik hem relatief nieuw (2 jr. oud) had gekocht bij een mij persoonlijk bekende autohandelaar en er al jaren in reed. Ik wilde er niet vanaf en ik kón er niet vanaf komen. Dure auto reparaties liet ik dus telkens maar opnieuw weer uitvoeren. Bij de laatste APK keuring werd hij afgekeurd: de onderkant bleek te erg verroest. Niet te verhelpen. Toen moést ik mijn auto wel laten afvoeren naar de sloop.

Zonde van de reparaties die ik dat jaar nog had laten uitvoeren. Conclusie: is je auto echt op, breng hem dan voortijdig naar de autosloperij in plaats van de APK keuring nog af te wachten.

Op naar de autosloop?

Ik heb mijn Opeltje laten ophalen door Autosloop Rotterdam, omdat ik vlakbij Rotterdam woon, maar er geen autosloperij is in Berkel en Rodenrijs waar ik woon. Ik zag dat deze sloperij je auto komt ophalen zonder kosten te rekenen daarvoor en dat je ook nog gewoon uitbetaald krijgt voor je auto. Twee vliegen in één klap dus. Mijn auto is keurig netjes opgehaald door deze autosloperij in Rotterdam en ik ontving ook gelijk m’n vrijwaringsbewijs. Het heeft me al met al een hoop geld gekost; volgende keer zal ik met meer beleid handelen!

Hier kun je nagaan wat jouw auto waard is bij deze sloperij!