Autobanden advies

Als autohandel worden wij regelmatig geraadpleegd door onze klanten over nieuwe, of vervangende autobanden. Wanneer men bij ons een occasion koopt zijn er klanten die bij voorbaat al andere banden willen aanschaffen, uit voorzorg. Men wil vaak weten welk merk wij aanbevelen en welk type band. We vertellen hier graag meer over.

Zomer en winterbanden

Verreweg de meeste klanten rijden het hele jaar door op zomerbanden. Dit gaat goed totdat er ineens een zware winterse periode aanbreekt in Nederland, en dan gebeuren de eerste ongelukken. Als autohandel & autosloperij weten wij hier alles vanaf, want ieder jaar weer kunnen we de nodige zwaar beschadigde en gestrande auto’s ophalen. De meeste ongelukken vinden nog altijd in de bebouwde kom plaats; hier worden natuurlijk veel scherpe bochten genomen, of moet men ineens onvoorzien stoppen. Rijd je dan op zomerbanden, dan kun je een lelijke schuiver maken. Winterbanden daarentegen zorgen voor een behoorlijk betere wegligging, doordat deze breder zijn dan zomerbanden en een dieper profiel bezitten. Je houdt hiermee veel meer grip op de weg. Wij adviseren klanten dus altijd beide type banden aan te schaffen. De keuze blijft uiteraard aan de klant. Twijfelt een klant, dan geven wij aan dat er ook nog een middenweg bestaat met de All Season band. We merken dat maar weinig mensen hiervan op de hoogte zijn.

All Season banden

‘Hé, zou dat wat voor mij zijn’, hoor je de klant denken. Mogelijk, dit is afhankelijk van uw rijgedrag. De All Season banden zijn in bepaalde omstandigheden erg geschikt en in andere omstandigheden juist weer niet.

Wanneer zijn All Season banden geschikt?

  • Indien u uw auto voornamelijk als ‘stadsauto’ gebruikt
  • Als u geen zin hebt in de halfjaarlijkse omwisseling van banden
  • Wanneer u geld wilt besparen door maar eenmalig banden aan te schaffen

Wanneer zijn All Season banden minder geschikt?

  • Bij veel gebruik op snelwegen
  • Bij extreme koude winterse omstandigheden
  • Bij veel kilometers rijden per jaar (boven 20.000)

Wilt u meer achtergrond informatie over All Season autobanden, dan klikt u hier.